26 Nisan 2009 Pazar

Ali Nazik

Süzme yoğurt, kırmızı et ve patlıcanın muhteşem birleşimi : Ali Nazik... Kolayca hazırlanan, şık görünümlü, nefis lezzet...
Ali Nazik
Malzemeler,
250 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
5 adet patlıcan
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tere yağ
Tuz, kara biber
Pul biber
Hazırlanışı,
Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Sivri biberi ince ince doğrayın.
Tavada sıvıyağı kızdırıp, kıymayı kavurun.
Kıyma suyunu çektikten sonra domates, biber ve soğanı ekleyip 5 dakika daha kavurun.
Patlıcanları fırın, ızgara ya da ocağın üstünde közleyin.
Kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
Yarım çorba kaşığı tereyağını tavada eritip közlenmiş patlıcanları 2 dakika soteleyin.
Sotelendikten sonra patlıcanları soğuması için bekletin.
Sarımsakları rendeleyip, süzme yoğurtla karıştırın.
Soğuyan patlıcanları süzme yoğurtla karıştırıp servis tabağına alın.
Üzerine kıymalı harcı ekleyin.
Yarım yemek kaşığı tereyağını kırmızı pul biberler eritip, kıymanın üzerine dökün.
Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: