29 Aralık 2009 Salı

AŞURE KEK



MALZEMELER:
3 adet yumurta
2 su bardağı pudra şeker
125 gr margarin
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı fındık
1/2 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı nohut
1/2 su bardağı fasulye
5 adet kuru kayısı
5 adet kuru incir
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1/2 su bardağı kuru üzüm
2-1/2 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
1 adet portakal kabuğu rendesi

ÜZERİ İÇİN:
Hindistan cevizi
Yeşil fıstık

YAPILIŞI:
Derin bir kaseye yumurtaları kırıp içine pudra şekerini ilave edin.Çırpıcı veya mikser yardımıyla şeker iyice eriyene kadar çırpın.Daha sonra içine yoğurdu ve rende portakal kabuğunu ilave edip çırpmaya devam edin.
Daha sonra oda sıcaklığında yumuşatıp küçük küplere kestiğiniz margarini ekleyip karıştırmaya devam edin.
Bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, mısır ununu, vanilyayı, kabartma tozunu ilave edip karıştırın.Mikseri içinden çıkarıp önceden haşladığınız nohutu, fasulyeyi, dolmalık fıstıkları, tavla zarı şeklinde kestiğiniz kuru kayısıları ve kuru incirleri, ince çektiğiniz cevizi, fındığı, ıslattığınız kuru üzüm ve kuş üzümünü ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın.
Kek harcını, margarin ile yağlayıp unladığınız kek kalıbına alın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında aşure keki 40-45 dakika pişirip, iyice soğutun.
En son olarak üzerine hindistan cevizini ve çekilmiş şam fıstığını ilave edip krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin...

NOT: Ben yaptığımda evde kuru incir, dolmalık fıstık,kuş üzümü,zencefil yoktu... Ama süper oldu.. Çok güzel kokuyodu ben soğumasını bekleyemedim, yedim.. Resminide süslemeden çektim.. Sıcak sıcak ;)



Benimki süssüz oldu aceleciliğimden ama şu alttaki gibide yapabilirsiniz  ;)

Hiç yorum yok: