5 Şubat 2010 Cuma

FıRıNDa SüTLaÇ


Malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1.5 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı

Yapılışı:

Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Yıkayıp süzün. 1 su bardağı su ekleyip; kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayana kadar pişirin. nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın. Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp, tencereyi ocaktan alın. Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin. Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Kızgın fırında sütlaçların üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: